Перманетнтний татуаж брів — який татуаж тримається довше

02.09.2022 00:37
Реклама

Красиво оформлені брови – мрія кожної жінки. Останнім часом все частіше представниці прекрасної статі вдаються до послуг тату-майстрів, які виконують татуаж брів з огляду на особливості обличчя. Особлива техніка нанесення фарбуючого пігменту дозволяє забути про щоденний макіяж на кілька років. Існує кілька технік татуажу, кожен має свої особливості, від них багато в чому залежить тривалість ефекту.

Скільки тримається татуаж брів різних технік нанесення пігменту

На тривалість збереження ефекту впливають різні чинники, у тому числі метод нанесення пігменту. Фахівці виділяють дві основні техніки татуажу брів: розтушовка та волоскова (піксельна).

Техніка пудрового напилення брів має мінімальний вплив на організм. За допомогою цієї техніки тату-майстер фарбує всю поверхню, виконуючи плавні переходи. Через деякий час після процедури пігмент втрачає насиченість і відтінок брів стає більш натуральним. Стійкість ефекту досить висока, оскільки під шкіру вводять велику кількість барвника. Тривалість ефекту становить 3 роки.

Детальніше про пудрові брови можна дузнатися тут — https://barb.ua/uk/info/pudrovyi-tatuazh-brovei

https://perfection-shoes.ru/wp-content/uploads/8/9/f/89f8f5ca884ecce024e53d8296819d44.jpeg

Волоскова техніка татуажу брів створює ефект окремих волосків, завдяки чому майстри вміло створюють видимість густоти. Пігментом фарбується не вся поверхня, тому ефект зберігається на більш короткий період на відміну від розтушовки або пудрового напилення. Фарба тримається на поверхні шкіри до 1 року.

https://avrorra.com/wp-content/uploads/2017/11/vostochnyy-voloskovyy-tatuazh-brovey.jpg

Фактори, що впливають на тривалість результату

Як правило, косметологи не дають точної відповіді на питання, скільки протримається результат, оскільки величезне значення мають особливості організму та шкірних покривів. На тривалість ефекту впливають такі фактори:

  • вік;
  • тип шкіри;
  • якість фарбуючого пігменту;
  • відтінок фарби;
  • глибина введення пігменту;
  • дотримання (недотримання) рекомендацій майстра з догляду за шкірою.

Зазвичай майстри заздалегідь попереджають, на яку глибину вводитимуть пігмент. Чим глибше його введуть під шкіру, тим довше зберегти ефект. Іноді глибше введення неможливе, оскільки не всі апарати татуажу мають функцію налаштування параметрів.

Також на тривалість результату впливає відтінок пігменту. Чорний колір тримається довше, незважаючи на те, що стійкість у всіх відтінків однакова. Справа в тому, що після закінчення часу чорний пігмент зберігає якийсь відтінок, а інші кольори стають блідими, потім зникають без сліду.

Швидко виводить пігмент жирна та молода шкіра. У зрілому віці обмінні процеси уповільнені, тому фарба тримається набагато довше. Тяжко вбирає пігмент жирна шкіра. Тому жінкам, у яких шкірні покриви схильні до надмірного утворення шкірного сала, доводиться частіше робити корекцію. Крім цього, пігмент швидко втрачає насиченість під впливом ультрафіолетових променів. Тому значення мають кліматичні та погодні умови.

Чому необхідна корекція після татуажу брів

Після першого сеансу та завершення відновного періоду необхідна корекція, оскільки на цей момент пігмент втрачає насиченість. Під час повторної процедури майстер виправляє можливі дефекти, усуває нерівності контуру та закріплює пігмент.

https://i.pinimg.com/originals/fa/bf/d7/fabfd772f4cb6825cf93479cdad99d5d.jpg

Для молодої шкіри сеанс корекції необхідний не раніше ніж через 30 днів після першої процедури. Жінкам зрілого віку призначають корекцію через 6 тижнів. Іноді корекцію виконують з метою перекриття татуажу, коли результат є незадовільним.

Як продовжити ефект перманентного макіяжу

Слід розуміти, що незалежно від обраної техніки татуажу, якості фарби та типу шкірних покривів, пігмент з часом втратить насиченість та зникне. Це неминуче, проте можна подбати, щоб ефект протримався довше.

Пігмент має властивість вигоряти під впливом сонця, тому спекотного дня перед виходом на вулицю необхідно обробити шкіру сонцезахисним кремом. Приблизно за 20 хвилин до виходу надвір потрібно намазати область брів і дочекатися, щоб крем ввібрався. Процедуру слід виконувати перед відвідинами солярію. Не потрібно нехтувати капелюхами та кепками, а також широкими сонячними окулярами.

Важливо уважно читати склад косметичних засобів. Не можна користуватися кремами, гелями з відбілюючими компонентами, оскільки під їх впливом пігмент швидко втратить насичений відтінок. Не рекомендується використовувати скраби та пілінги в області надбрівних дуг, вони передчасно видалять колір із поверхні шкіри.

Основний догляд за шкірою у відновлювальний період

Перший час, поки поверхня шкіри не відновиться після мікротравм, буде потрібно спеціальний догляд. Усі необхідні рекомендації дасть тату-майстер.

Після процедури брови слід обробляти ранозагоювальною маззю. У перші кілька днів їх не можна мочити. Приблизно на третій день на поверхні шкіри почне з’являтися скоринка. Її заборонено видаляти самостійно, оскільки велика можливість попадання в рану інфекції.

При появі сукровиці або відпадання скоринки потрібно обробити цю ділянку будь-яким антисептичним розчином. Наприкінці першого тижня скоринка відпадає повністю. Можливий свербіж, який необхідно перетерпіти. Якщо скоринка при відпаданні зачепилася за волосину, можна поправити її пінцетом. Інструмент перед маніпуляцією треба обробити.

Зважаючи на всі нюанси та виконуючи основні рекомендації фахівця, ефект можна суттєво продовжити. Однак слід розуміти, що бажаний результат залежить не тільки від виду татуажу, особливостей шкіри та інших факторів, а й від професіоналізму майстра.

Как вам новость?
Головоломки